انواع پین
DIN 7979
DIN 6325
DIN 8735
انواع پین, انواع پین قالب, پین, پین تثبیت, پین تثبیت توپر, پین کونیک, پین توپر, لوازم قالبسازی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
جدول زیر، مشخصات پرچ چکشی سرگرد را نشان می دهد.
نسبت های تقریبی:
A=1.750*D
H=0.750*D
R=0.885*D
نکته : طول مجاز برای پرچ ها 0.016± است.
پین ساده DIN-7
بررسی مشخصات پین رزوه دار
پین رزوه دار
استفاده از پین رزوه دار برای ایجاد اتصال موقت بین دو قطعه ، یکی از روشهای پر استفاده است.مزیت پین رزوه دار ، سهولت در خارج کردن پین از دل قطعه میباشد.
برای ساخت پین معمولا از فلز فولاد استفاده میشود تا استحکام آن بیشینه باشد و در برابر فشار، سایش و حرارت دچار مشکل نشود.
پین فنری شیاردار فولادی 304
,
پین فنری شیاردار DIN7343
,
پین فنری شیاردار M4
پین DIN-7346
پینهای صنعتی ابزاری هستند که برای جفت کردن، تراز کردن، سوار کردن،اتصال و مونتاژ کردن یا نفوذ به دو قطعه در طرحها و اشکال مختلف تولید شدهاند. عملکرد پین بستگی به طراحی و کاربرد آن دارد، اما پینها را میتوان به چند دسته کلی تقسیم کرد. با توجه به کاربردهای فراوان انواع پین در صنایع مختلف، در این مطلب از سایت آهن آذر گستر سدید قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که پین چیست و چه کاربردهایی دارد؛ لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
پین چیست؟
پینهای صنعتی در انواع مختلفی در اتصال قطعات ، ادوات کشاورزی ، ماشینآلات، ابزار و تجهیزات استفاده میشوند. آنها برای بسیاری از صنایع مهم هستند. پینها در طیف گستردهای از اشکال و اندازهها موجود بوده و انواع بسیار زیادی از پین وجود دارد که ممکن است بخواهید از آنها برای اهداف مختلف استفاده کنید.
هدف اصلی استفاده از پینها، تراز کردن یا اتصال موقت ابزار است. این پینها همچنین برای مونتاژ دو جزء استفاده میشوند. از آنجایی که تقاضا برای پینها بسیار زیاد است، طیف گستردهای از تولیدکنندگان پینهایی با کیفیت بالا را برای صنایع مختلف تولید میکنند.
یکی از مهمترین متریالی که در ساخت انواع پین به کار میرود، میلگرد ساده است. میلگرد ساده محصولی از جنس فولاد بوده که با آلیاژهای مختلف تولید میشود و سطحی صاف و دایرهای شکل دارد. این نوع میلگرد بیشتر دارای کاربردهای صنعتی مانند پین و انواع پیچ و مهره است. برای خرید میلگرد ساده میتوانید با کارشناسان آذر گستر سدید تماس حاصل فرمایید.
انواع پین
همانطور که پیشتر گفته شد، پینها در صنایع مختلف کاربردهای گوناگونی دارند و به همین دلیل، در انواع متفاوتی تولید میشوند. در ادامه بررسی خواهیم کرد که انواع پین چیست:
پینهای استوانهای
این نوع پینها همانطور که از اسمشان مشخص است، شکلی استوانهای دارند و مطابق استاندارد DIN ISO 2338 در سه گروه پین اتصال با انتهای مخروطی، پین انطباق با انتهاب محدب و پین پرچ با انتهای تخت قرار میگیرند.
پینهای استوانهای که از میلگرد ساده تولید میشوند، بیشتر در اتصال تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی کاربرد دارند. جهت استفاده از پینهای استوانهای، سوراخ آنها را پس از متهکاری «برقو» میزنند و برای جا زدن آنها نیز قسمت انتهایی پین را به روغن آغشته میکنند تا با ضربات نرم چکش، جا بیفتد.
نکته مهم در استفاده از این نوع پینها این است: هوای داخل سوراخهایی که انتهایشان بسته است را باید خارج کرد زیرا پس از وارد شدن پین به سوراخ، هوا در قسمت انتهایی آن محبوس شده و موجب بیرون آمدن پین خواهد شد. برای جلوگیری از این امر میتوان روی سطح پین یا قطعه شیارهای باریکی ایجاد کرد (بهتر است این شیارها روی پین ایجاد شوند زیرا ممکن است قطعه را خراب کنند).
پینهای مخروطی
پینهای مخروطی به دلیل شکل مخروطی خود، اتصال محکمی را ایجاد میکنند و به راحتی از جای خود در نمیروند. این پینها نسبت به پین استوانهای راحتتر جا میخورند و سوراخ مورد استفاده برای آنها باید با استفاده از برقوی مخروطی، برقوکاری شود.
پینهای مخروطی میتوانند به گونهای تولید شوند که یک سر پیچ داشته باشند. علاوهبر این، میتوان در سر پیچی آنها یک سوراخ تعبیه کرد تا برای اطمینان بیشتر با اشپیل قفل شده و پیچ در لرزشها باز نشود. در مکانهایی که امکان نصب مهره وجود ندارد، پین مخروطی پیچدار قابل استفاده خواهد بود.
پینهای شیاردار
اما نوع شیاردار پین چیست؟ روی بدنه پینهای شیاردار سه شیار تعبیه شده است که به سمت بیرون برآمدگی دارند و باعث اتصال پین میشوند. سوراخی که این پینها در آن قرار میگیرند، نیازی به برقوکاری ندارد.
پینهای لولهای چاکدار
پینهای لولهای چاکدار از نظر ظاهری مشابه لولههای کوچکی هستند که یک چاک در وسط آنها تعبیه شده است. شکل مخروطی این پینها نیروی جانبی ایجاد کرده و موجب جلوگیری از خارج شدن ناخواسته آنها میشود.
کاربرد پینها
اکنون که میدانیم پین چیست و چه انواعی دارد، میتوانیم به کاربرد آن بپردازیم. رایجترین کاربرد پین، وصل کردن قطعات مختلف به یکدیگر است. برای مثال، ممکن است لازم باشد دو قسمت یا قطعه را به هم متصل کنید و در عین حال از جدا نشدن آنها مطمئن شوید. یکی دیگر از کاربردهای متداول پینها، اتصال و بکسل کردن تجهیزات صنعتی از جمله تجهیزات کشاورزی و ساختمانی است.
هنگامی که به اتصال دائمی نیاز دارید، باید به پینهای لولهای چاکدار روی بیاورید. این پینها اغلب همراه با چسب استفاده میشوند و باید در سوراخ قرار بگیرند. پینهای لولهای هنگامی که نصب شده و در جای خود قرار گرفتند، تا هر زمان که بخواهید در جای خود باقی میمانند. در صورت لزوم میتوان آنها را حذف کرد، اما این یک فرآیند طولانی و زمانبر خواهد بود.
سوالات متداول
پینها از چه متریالی ساخته میشوند؟
پینها را میتوان با استفاده از متریال مختلفی ساخت که مهمترین آنها میلگرد ساده است. علاوه بر این در ساخت پین از فولاد ضد زنگ، برنج، آلومینیوم و تیتانیوم نیز استفاده میشود.
چند نوع پین وجود دارد؟
پینها در انواع متفاوتی تولید میشوند که هر یک کاربرد مخصوص به خود را دارند، اما به طور کلی میتوان انواع پین را در دستهبندی: پینهای استوانهای، پینهای مخروطی، پین شیاردار و پین لولهای چاکدار قرارداد.
تفاوت اشپیل با پین چیست؟
اشپیل نیز مانند پین با هدف اتصال اجزای ماشینآلات به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما شکل ظاهری اشپیل با پین متفاوت بوده و عملکرد آن نیز با پین فرق میکند.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که پین چیست، چه انواعی دارد و برای چه اهدافی از آن استفاده میشود. پین یکی از پرکاربردترین ابزارهای صنعتی است که برای اتصال دو جزء به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد.