انواع پیچ
پیچ آچاری
پیچ آچاری
معرفی پیچ شش گوش و کاربرد آن در صنایع
DIN:933
GRD:304
پیچ های شش گوش یا Hexagon Head Bolt از رایج ترین انواع پیچ ها هستند که متناسب با نیاز صنایع مختلف در اندازه ها و جنس های متفاوتی طراحی و تولید می شوند، بنابراین برای انتخاب پیچ های شش گوش باید همه موارد مانند سایز آچارخور پیچ، جنس پیچ، قطر دنده پیچ ، گرید یا کلاس پیچ را در نظر گرفت . با این حال مهم ترین عامل در انتخاب و خرید پیچ شش گوش قسمت یا مکانی است که قرار است پیچ مورد استفاده قرار گیرد. معروف ترین و پر کاربرد ترین مدل از پیچ های شش گوش در صنایع همچون ساختمان سازی ، پیچ HV می باشد. اگر قصد خرید پیچ و مهره را داشته باشید ، پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید.
پیچ های شش گوش که به آنها پیچ های سر شش گوش یا آچار خور نیز گفته می شود دارای یک سر شش ضلعی هستند.پیچ های شش گوش از نظر ویژگی های ظاهری به دو دسته پیچ های شش گوش استاندارد (hex bolt) و پیچ های شش گوش گل بزرگ (Heavy Hex Bolt) یا همان پیچ HV معروف هستند.
جنس پیچ های شش گوش
پیچ های شش گوش با موادی مانند آهن، فولاد، استنلس استیل ، پلاستیک ، پی وی سی و … تولید می شوند اما در صنعت جنس های پرکاربرد این پیچ شامل:
• پیچ شش گوش آهنی در گرید 5.6 و گرید 6.8
• پیچ شش گوش کربن استیل یا پیچ خشکه فولادی گرید 8.8
• پیچ شش گوش فولاد آلیاژی در گرید 10.9 و پیچ شش گوش گرید 12.9
• پیچ فولادی استنلس استیل یا پیچ استیل در گریدهای A2 و A4 و B8 و …
گرید پیچ های شش گوش
پیچ های شش گوش در کلاس ها یا گرید های متفاوتی تولید می شوند که معروف ترین آنها عبارتند از:
✔ پیچ شش گوش کلاس 5.6 یا آهن
✔ پیچ شش گوش کلاس 8.8 یا پیچ شش گوش خشکه
✔ پیچ شش گوش با کلاس 9.8
✔ پیچ شش گوش با کلاس 10.9 و 12.9 در استاندارد بین المللی ISO
✔ گرید 1،2،5 و 8 در سیستم آمریکایی
چگونه می توان استقامت پیچ های شش گوش را افزایش داد؟
در حقیقت هرچه گرید پیچ شش گوش بیشتر باشد ، استحکام و مقاومت بیشتری دارد زیرا آلیاژ فولاد آنها پر کربن تر خواهد شد ، علاوه براین استانداردها ، استاندارد های دیگری نیز برای سایز و ابعاد پیچ های شش گوش و آبکاری های سطحی آنها تعریف می شود که نشان دهنده ابعاد برای گل پیچ هستند به عنوان مثال می توانند گل درشت یا گل ریز باشند یا می توانند نیم دنده یا تمام دنده باشند .
پیچ های سازه با مقاومت بالا همان پیچ های گل درشت هستند که طبق استاندارد Din 6914 تولید می شوند. تفاوت این نوع از پیچ های شش گوش با سایر پیچ ها در ارتفاع گل آنها و عرض سراسری پیچ می باشد. ارتفاع و عرض گل درشت ها ( پیچ HV ) بیشتر بوده و به طبع مقاومت و استحکام آنها در برابر تنش و فشار بیشتر خواهد بود به همین دلیل از پیچ های گل درشت در ماشین آلات سنگین و پر ضربه بهره می برند.
در پیچ های شش گوش ، دنده زنی می تواند به صورت دنده ریز Fine Thread و یا دنده درشت Coarse Thread ایجاد شود.
استاندارد پیچ های شش گوش
✔ پیچ شش گوش نیمه رزوه با استاندارد Din 931 یا ISO 4014
✔ پیچ شش گوش تمام رزوه با استاندارد Din 933 یا ISO 4017
✔ پیچ شش گوش اچ وی با استاندارد Din 6914 یا EN 14399
✔ پیچ شش گوش با استاندارد Din 561
✔ پیچ شش گوش با استاندارد Din 558
✔ Din 564
✔ Din 601
✔ Din 609
✔ Din 960
✔ Din 7990
✔ Din 7999
در واقع به صورت کلی استاندارد پیچ و مهره تولیدی در ایران معمولا با ISO ،DIN و Astm تعریف می شوند.
پیچ شش گوش خشکه
پیچ شش گوش خشکه معمولا در مناطقی که رطوبت وجود ندارد یا به اصطلاح گرم و خشک است مورد استفاده قرار می گیرد زیرا توان مقاومتی کمی در برابر رطوبت و خوردگی دارند. این پیچ ها با گرید های 8.8 و معمولا از طول 20 تا 400 میلی متر و قطر6 تا 50 میلی متر تولید می شوند.پیچ های شش گوش خشکه توان مقاومتی واستحکام بالایی نسبت به سایر پیچ های آهنی دارند.
پیچ های خشکه با کلاس 8.8 رایج ترین نوع پیچ های خشکه می باشد. به صورت کلی پیچ های خشکه در سه نوع کلاس یا گرید تولید می شوند که بین این سه گرید ، مقاومت پیچ شش گوشه خشکه از سایرین کمتر است اما هزینه کمتری نسبت به آنها دارد.
معنی گرید 8.8
عدد 8 اول در واقع نشان دهنده این است که هر سطح مقطع از این پیچ می تواند باری معادل 80 کیلو گرم را تحمل کند . عدد 8 دوم بیانگر حداکثر مقاومت و تحمل این پیچ در برابر تغییر شکل می باشد.به صورت کلی هنگام وارد شدن نیروی عمودی به پیچ می تواند باری معادل 64 کیلوگرم را تحمل کند بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود. در واقع تا 80 کیلوگرم بار را به صورت عمودی می تواند تحمل کند اما بیشتر از این نیرو باعث ایجاد تغییر شکل در آن می شود . پیچ خشکه 8.8 هم به صورت نیمه رزوه هم تمام رزوه در بازار موجود است.
پیچ خشکه نیمه رزوه
تنها در بخش انتهایی این نوع پیچ رزوه دیده می شود ،که در صنایع مختلف پرکاربرد است و بخشی از پیچ که رزوه نشده است توان مقاومتی بیشتری دارد ، پیچ های نیم رزوه شش گوش معمولا مطابق استاندارد Din 931 تولید می شود.
پیچ خشکه تمام رزوه
تولید پیچ خشکه تمام رزوه نسبت به سایرین کمتر بوده و متناسب با احتیاج مشتری در سایز های مختلف و معمولا تا ارتفاع 5 سانتی متر یا کمتر طبق استاندارد Din 933 طراحی و تولید می شوند.
پیچ شش گوش گالوانیزه
در مکان هایی که در معرض رطوبت هستند یا آب و هوای مرطوب حاکم است از پیچ شش گوش با پوشش گالوانیزه استفاده می کنند زیرا استحکام خوبی در برابر رطوبت از خود نشان می دهد و از سایز های 6 تا 36 میلی متر در بازار موجود است در استفاده از این پیچ توجه داشته باشید که باید همراه با آن از مهره گالوانیزه در سازه استفاده کنید.بنابراین انتخاب پیچ و مهره متناسب با یکدیگر از نظر جنس اهمیت زیادی دارد.
پیچ شش گوش کلاس 10.9
پیچ های شش گوش کلاس 10.9 مقاومت و استحکام بالاتری نسبت به پیچ های شش گوش گرید 8.8 دارند.
پیچ شش گوش کلاس 12.9
این نوع از پیچ های شش گوش از قطر 10 تا 32 میلی متر طراحی و تولید می شوند ودر صنعت ساختمان سازی ، سوله سازی ، ساختمان و … کاربرد دارند.
پیچ شش گوش فلنجی
پیچ های شش گوش فلنجی طبق استاندارد Din 6921 تولید می شوند و به آنها پیچ آچاری فلنجی یا پیچ فلنجی آچار خور نیز گفته می شود.
پیچ شش گوش سر واشر دار
در پیچ شش گوش سر واشر دار ، زیر سر پیچ حالتی شبیه به واشر وجود دارد که این عمل موجب آب بندی بهتر پیچ و مهره می شود.
پیچ شش گوش گل درشت یا پیچ HV
به دلیل اهمیت و کاربرد بالای پیچ HV در ادامه مقاله به صورت کامل این نوع ازپیچ شش گوش برایتان شرح داده می شود . پیچ های شش گوش گل درشت یا همان پیچ HV طبق استاندارد های زیر تولید می شوند:
• DIN 6914
• ASTM A490
• ISO 7412
• DIN EN 14399-4
گرید تمامی مدل های پیچ HV ، 10.9 می باشد. نام های دیگر این پیچ ، پیچ آچاری سنگین ، هوی بولت یا پیچ HV می باشد و در سازه هایی که تحت فشار کششی و برشی زیادی هستند از این پیچ و مهره استفاده می شود.
پیچ HV از نظر ظاهری و ساختار تفاوت هایی با پیچ های شش گوش معمولی دارند. پیچ HV رزوه کوتاه تر و گل بزرگ تری دارند HV مخفف کلمه Heavy Hex Bolt می باشد که به معنای پیچ گل درشت است. پیچ HV قبل از عرضه به مصرف کنندگان به صورت های مختلف تحت آزمایش های فیزیکی و مکانیکی قرار میگیرند. پیچ های شش گوش گل درشت یا پیچ HV از سایز های 12 تا 36 میلی متر تولید می شوند ، بنابراین برای به کار گیری پیچ اچ وی با توجه به سایز های مختلف آنها می توان از آچار های مختلفی متناسب با آن بهره برد.پیچ HV به صورت گالوانیزه گرم ، داکرومات یا بدون پوشش در بازار وجود دارند.
مهره HV متناسب با پیچ HV طبق استاندارد های زیر تولید و به بازار عرضه می شوند:
• DIN 6915
• ASTM A563
• ISO 7414
• DIN EN 14399-4
همچنین برای به کار گیری مهره های HV در سازه علاوه بر مهره متناسب می توان از واشر متناسب با آن بهره برد واشر HV طبق استاندارد های زیر طراحی می شوند.
• DIN 6916
• ASTM F436
• ISO 4716
• DIN EN 14399-6
کاربرد پیچ HV
تفاوت اساسی پیچ HV با پیچ های شش گوش یعنی گل بزرگ تر و رزوه کوتاه تر موجب شده است که از نوع از پیچ ها کاربرد بسیاری داشته باشند ، زیرا سطح اتکای بیشتری دارند و هنگامی که تحت نیرو های برشی و کششی قرار می گیرند مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و در اتصالات اصطحکاکی مورد استفاده قرار می گیرند. در صنایعی مانند نیروگاه ها ، خودرو های سنگین ، ساخت اتوبان ، اسکله های فلزی ، کشاورزی و ماشین آلات این صنعت، پل های فلزی ، نصب تیرآهن ، توربین های بادی و … می توان از پیچ HV استفاده کرد.بنابراین پیچ HV جز پرکاربرد ترین پیچ ها در صنایع محسوب می شود.
کاربرد پیچ های شش گوش
پیچ های شش گوش به دلیل پر مصرف بودن و کارایی بالای آنها در اکثر صنعت ها مورد استفاده قرار می گیرند که مهم ترین آنها عبارتند از:
✔ صنعت آب و فاضلاب
✔ ماشین آلات
✔ صنعت ساختمان سازی
✔ سد سازی
✔ پل سازی
✔ صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی
✔ اسکلت فلزی ، سوله و…
پیچ های شش گوش مورد استفاده برای محیط های مختلف
طبق توضیحات بالا دیدیم که پیچ های شش گوش در گرید ها ، سایز ها ، استاندارد ها و جنس های مختلفی طراحی می شوند.پیچ هایی شش گوش با گرید 5.6 برای سازه هایی که تحت فشار کمی هستند مناسب است و برای متصل کردن قطعات فلزی و غیر فلزی مورد استفاده قرار می گیرند.
پیچ های شش گوش استیل برای موقعیت هایی که سازه باید فشار متوسطی را متحمل شود مناسب است زیرا مقاومت آنها در برابر خوردگی و فشار بالاست ودر محیط هایی که رطوبت وجود دارد نیز می توان از آنها بهره برد.
پوشش هایی مانند داکرومات ، گالوانیزه سرد و گرم برای پیچ های فولادی و آهنی مورد استفاده قرار می گیرند اما به عنوان مثال از گالوانیزه سرد نباید برای پیچ های کلاس 10.9 استفاده کرد ، زیرا موجب تردی هیدروژنی در سطح پیچ می گردد و کارایی پیچ را کاهش می دهد.
در پایان تدارکات صنعتی روشن به عنوان یکی از بهترین تولید کننده های پیچ و مهره و انواع پیچ شش گوش ، پیچ HV و…در ایران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. اگر قصد خرید پیچ شش گوش در انواع مدل های آن را داشته باشید می توانید جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
پیچ واشردار
DIN:6921
GRD:304
پیچ شش گوش واشر دار یا پیچ آچاری واشر سرخود از پیچ های مصرفی در صنعت خودروسازی و دیگر صنایع می باشد.
تدارکات صنعتی روشن بولت پیچ واشر دار را با قیمت و کیفیت رقابتی عرضه می کند.
دور گل پیچ دارای واشری متصل به آچارخور پیچ می باشد.
این پیچ در گریدهای5،6-8,8-10,9-12,9در بازار موجود می باشد.
رده بندی پیچ شش گوش واشر دار با توجه به نوع مفتول مورد استفاده در تولید پیچ را مشخص می کند.
برای مشاهده انواع پیچ و مهره می توانید به سایت تدارکات صنعتی روشن هم مراجعه کنید.
شما می توانید انواع پیچ و مهره را ازشرکت تهران بولت تهیه فرمایید.
جهت دریافت مشاوره رایگان و خرید پیچ و مهره با ما تماس حاصل فرمایید.
DIN:7991
DIN:9612
DIN:7380
GRD:304
پیچهای آلن همه یک نکته مهم مشترک دارند و آن وجود سوراخ شش ضلعی در سر آنها است که باعث سهولت چرخاندن این پیچها با استفاده از کلید یا آچار آلن میشود. این ویژگی باعث میشود بتوان آنها را در فضاهای کوچک یا ناجور سفت و محکم کرد. پیچ آلن را با نام پیچ سرسوکت هم میشناسند. با توجه به این طراحی خاص و منحصربفرد آن در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا پیچهای آلن را جز دسته پیچهای شش گوش قرار میدهند. اما این پیچ گل بزرگتری نسبت به پیچهای ششگوش دارد. بزرگترین مزیت آن را میتوان امنیت بالای ایجاد شده در اتصالات، قیمت مناسب آنهاست.
پیچ آلن
شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از پر استقامت ترین و پرکاربرد ترین پیچ ها ، پیچ آلن می باشد که در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد .پیچ آلن حالتی شبیه به استوانه رزوه ای شکل دارد در واقع می توان گفت این پیچ ها دارای یک سر و یک پایه رزوه ای شکل هستند که بسیار مشابه پیچ شش گوش هستند اما تفاوت های ناچیزی دارند. طراحان برای اتصال پیچ های آلن از آچاره آلن بهره می برند.به پیچ آلن ، پیچ سوکت هم گفته می شود. پیچ های آلن در مقایسه با بقیه پیچ ها ، فضای کمتر و محدود تری را اشغال می کنند زیرا بخش کناری که آچار خور باشد را ندارند.
کلاس و استاندارد پیچ های آلن
پیچ های آلن معمولا در کلاس های 8.8 ، 10.9 و 12.9 تولید و مورد استفاده قرار می گیرند.پیچ های آلن از جنس استنلس استیل 304 و 316 و فولاد با آبکاری های مختلف گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم و داکرومات نیز عرضه می شوند.
استاندارد های پیچ های آلن نیز متفاوت هستند. رایج ترین انواع آن ها عبارتند از:
• آلن سر استوانه DIN 912ISO 4762 – BS 2470 – IS 2269 – ISO 4762
• آلن مغزی DIN 913
• سر استوانه نوک مخروطی DIN 914
• آلن مغزی DIN 916
• آچار الن DIN 916
• آلن مغزی قفلی DIN 906
• آلن سرتخت DIN 7991
• آلن سر استوانه سر کوتاه DIN 6912
• آلن سر استوانه سر باریک DIN 7984
• مکانیکی و انالیز شیمیایی ASTM A574
• B18.3 , B18.3.1MASME
تاریخچه پیچ های آلن
اولین پیچ آلن توسط شرکت باور شرته در کشور آلمان در سال 1936 تولید شد که به پیچ شش گوش شباهت داشت و در زبان انگلیسی به آن Screws Allen گفته شد.تا قبل از سال 1960 هیچ نظم و ارتباط خاصی بین اجزای مختلف پیچ آلن مانند قطر میله یا قطر سر پیچ وجود نداشت اما از سال 1960 طبق روابط تعیین شده از سوی سازمان استاندارد ، پیچ های آلن با هماهنگی بین اجزای آن ها تولید شدند که به آنها پیچ های آلن سری 1960 می گویند.پس از تولید سری جدید پیچ های آلن ، طراحی و تولید انواع قدیمی آنها یعنی پیچ های سال 1936 بسیار کاهش یافت و به طور محدودی تولید شدند.
تفاوت پیچ آلن و پیچ شش گوش
همانطور که گفته شد پیچ آلن و پیچ شش گوش دو نوع از پیچ های رایج این صنعت هستند که مشابه یکدیگرند. اما در یک سری ویژگی های ساختاری با هم تفاوت دارند. به عنوان مثال معمولا پیچ های آلن از آلیاژ فولاد مقاوم تری ساخته می شوند و در سازه هایی که محدوده و فضای کافی برای استفاده از سایر پیچ ها وجود ندارد از پیچ آلن بهره می برند.پیچ های آلن گل بزرگتری نسبت به پیچ های شش گوش دارند و در ابعاد برابر سنگین تر هستند و وزن بیشتری دارند.هنگام بهره گیری از پیچ ها در ساخت یک سازه استفاده از پیچ های آلن باعث می شود سوراخ های کمتری در سازه ایجاد شود و به طبع وزن سازه سبک تر خواهد بود و یک اتصال مقاوم ایجاد خواهد شد.
انواع پیچ آلن به شرح زیر می باشد:
پیچ آلن سر تخت یا سر خزینه
این پیچ همانطور که از نام آن پیداست دارای سری تخت می باشد که در وسط آن یک حفره ای شش گوش یا مخروطی قرار دارد . برای سازه ها با سطوح نرم از پیچ آلن سر تخت یا سر خزینه بهره می برند زیرا به طور کامل در سازه فرو رفته و می نشیند به طوری که بعد از نشستن کامل هیچ برآمدگی روی سازه وجود ندارد.
پیچ های آلن سر تخت با دو سیستم استاندارد اینچی یا متریک طراحی شده و معمولا با استاندارد های DIN 7991 یا ISO 10642 تولید می شوند. در این دو سیستم زاویه های مخروطی پیچ های سر تخت با یکدیگر تفاوت دارند که اگر این زاویه مخروطی با پیچ تطابق نداشته باشند ممکن است این موضوع باعث شکسته شدن پیچ اتصال شود.
پیچ آلن مغزی
زمانی که برای باز و بسته کردن پیچ تجهیزات لازم ، مانند آچار یا پیچ گوشتی در دسترس نباشد می توان از پیچ آلن مغزی که فاقد گل پیچ است استفاده کرد .عمده مصرف این پیچ ها در قطعات و دستگاه های صنعتی می باشد. پیچ آلن مغزی به صورت یک استوانه رزوه شده می باشد که با استاندارد های DIN 7380 ،ISO 4026 ،DIN 9159 ،DIN 914 وDIN 913 طراحی و تولید می شوند.به پیچ آلن مغزی پیچ های آلن بدون سر نیز گفته می شود که یک حفره ی شش ضلعی در یک انتهای آن تعبیه شده است که آچار آلن در حفره قرار می گیرد.
پیچ آلن استوانه
پیچ آلن استوانه ای همان پیچ آلن با سر می باشند که نوک رزوه آن می تواند ماشینی یا معمولی باشد. این پیچ ها جزو پیچ های رایج صنعت هستند زیرا مقاومت بالایی در سازه ایجاد می کنند. پیچ های آلن استوانه ای دارای یک سر استوانه ای شکل و یک حفره یا سوراخ می باشد که با استاندارد های DIN912 و ISO4762 طراحی می شوند.از پیچ آلن استوانه ای هم در مصارف خانگی و هم سازه های ساختمانی می توان استفاده کرد در این صورت برای استحکام و مقاومت بیشتر سازه مهندسان از مهره نیز بهره می گیرند. در سازه هایی که گل پیچ و سطح سازه مورد نظر باید در یک راستا باشند یا به اصطلاح هم سطح باشند مهندسان این صنعت معمولا از پیچ های آلن استوانه ای کمک می گیرند.
پیچ آلن مغزی سر مخروطی
پیچ آلن مغزی نوک تیز همانطور که از نام آن پیداست دارای انتهای تیز می باشد و به صورت یک استوانه ی رزوه شده است که فاقد گل پیچ می باشد. این نوع از پیچ آلن طبق استاندارد های DIN 914 – ISO 4027 تولید می شوند.
پیچ های آلن کله قارچی (Hexagon Socket Button Head Screws)
این نوع از پیچ آلن معمولا از جنس استیل و فولاد سخت هستند و در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد و گل آنها حالتی شبیه به قارچ دارد . سر این نوع پیچ ها پهن تر هستند و از آن ها برای نگه داشتن سازه های نازک مانند صفحات فلزی ، ورق های فلزی و… استفاده می شود.پیچ های سر دکمه ای یا سر قارچی می توانند به جای پیچ های دو سو و چهار سو به کار روند.این پیچ ها با استاندارد ISO 7380 تولید و عرضه می شود.
پیچ های آلن خشکه کلاس 8.8
یکی از انواع بسیار رایج پیچ آلن ، پیچ های آلن خشکه هستند که به دلیل مقاومت و استحکام بالای آنها در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند ، به طوری که هر میلی متر مربع از سطح مقطع آن می تواند باری معادل 800 نیوتون را تحمل کند.معمولا این نوع از پیچ های آلن با استاندارد Din 912 به صورت نیم دنده تولید می شوند. پیچ آلن خشکه در ابعاد و قطر های 1.4 الی 100 میلی متر تولید می شوند.
پیچ آلن داکرومات
امروزه یکی از بهترین نوع آبکاری و پوشش کاری ، پوشش داکرومات می باشد که به رنگ نقره ای مات هستند که مقاومت و استحکام پیچ را در برابر رطوبت و خوردگی به طور چشمگیری افزایش می دهند و نسبت به آبکاری گالوانیزه سرد نیازمند هزینه بیشتری می باشند اما به هر حال از نظر مقاومت در برابر خوردگی نمی تواند جایگزین پیچ های استنلس استیل شود .
کاربرد پیچ های آلن
با مطالب و موضوعاتی که در بالا شرح داده شد قطعا به این نتیجه رسیده اید که حیطه استفاده از پیچ های آلن بسیار گسترده است اما این نوع پیچ ها معمولا در صنایع خودرو سازی، نیروگاه ها ، راه سازی، اتصالات لوله ها و شیر آلات ، سازه های فلزی ، صنعت ساختمانی و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
در پایان اگر قصد خرید پیچ آلن و یا سایر مدل های پیچ و مهره را داشته باشید ، جهت راهنمایی و یا اطلاع از آخرین قیمت پیچ و مهره می توانید با کارشناسان ما در شرکت سپنتا پیچ در ارتباط باشید.
اگر در صنعت نجاری فعالیت کرده باشید؛ حتما سروکارتان با پیچ خودکار چوب بوده است. پیچ ابزاری پر کاربرد در صنعت نجاری است که هر چند کوچیک است؛ اما اگر نباشد انجام کارها با مشکل مواجه می شود. پیچ برای اتصال دو قطعه چوب به همدیگر کارایی دارد. به کاربردن و نگرفتن مته هم در استفاده و انتخاب مدل پیچ تاثیر دارد. به همین دلیل نمونه های گوناگونی از پیچ در آموزشگاه های ابزار و یراق وجود دارد که هر کدام یک سری ویژگی هایی دارند که با توجه به کاری که شما انجام می دهند کارایی دارند در این مقاله در وب سایت تدارکات صنعتی روشن نمونه هایی از پیچ را به شما معرفی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
جنس های پیچ
پکیچ از مواد مختلفی ساخته می شود؛ در ابتدا باید بگویم که پیچ هایی که در مغازه های ابزار و یراق وجود دارد عموما از استنلس استیل، آلومینیوم، برنج و فولاد می باشند. پیچی که از جنس فولاد تولید شده باشد نسبت به بقیه برتری دارد. پیچ فولاد در اندازه های مختلفی ساخته می شود و نسبت به بقیه مقرو نبه صرفه تر است؛ چون که طول عمر خوبی هم دارد.
پیچ خودکار
پیچ خودکار مدلی است که نام آن را خیلی شنیده اید. این پیچ قدمت زیادی دارد و برای وصل کردن وسایل روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد؛ این پیچ دارای رولپلاک است و بیشترین کاربرد آن برای نصب کردن وسایل می باشد. پیچ چوب یا هم پیچ خودکار خودمان مدل های مختلفی در بازار دارد که اگر به دنبال آن بروید؛ مدل های مختلفی را مشاهده خواهید کرد. بعضی از پیچ های خودکار رزوه های بزرگی دارند و برخی دیگر روزه های کوچکی دارند و همین طور ممکن است در بالای پیچ بدون رزوه باشند.
اتصال این دو بخش باید به صورتی باشند که هیچ مشکلی ایجاد نشود. جنس پیچ خودکار هم استنلس استیل یا همان استیل ضد زنگ است. در بعضی از این پیچ ها آن را با روکش زینک تولید می کنند که سبب شده تا پیچ طلایی رنگ شود. این مدل پیچ ها می توانند در مدل های مختلفی تولید شوند که از جمله آن ها می توانند به سر شش گوش، چهار سو، ستاره ای و دو سو اشاره کرد که باید گفته شود مدل های دو سو کمتر استفاده می شوند و در گذشته خیلی رواج داشتند؛ در صورتی که در حال حاضر در بازار چهار سو یا ستاره ای فروش بیشتری پیدا کرده اند. پیچ های خودکاری وجود دارند سایز بزرگ دارند؛ در این مدل از سری چهار سو استفاده می شود.
مقایسه پیچ ام دی اف و خودکار
پیچ های زیادی وجود دارند که هر کدام مخصوص برای کاری هستند؛ اما دو پیچ MDF و پیچ خودکار نسبت به بقیه کارایی دارند که قصد دارمی تفاوت این دو را بیان کنیم. پیچ های ام دی اف تازه وارد هستند نسبت به خودکارها همین باعث شد تا در مدت زمان کم، کارایی شان چند برابر شود؛ زمانی که این مدل پیچ در کارگاه های نجاری رونق پیدا کرد استفاده از پیچ های چوب یا خودکار کمتر شد. پیچ های ام دی اف رنگ سیاه دارند. اندازه بندی آن ها عموما بین ۱۶ میلی متر تا ۱۰۰ میلی متر در بازار داخلی است.
پیچ های ام دی اف هر چند مزایایی دارند که سبب شده تا کارایی زیادی داشته باشند و بتوانند جایگزین خیلی از پیچ ها شوند؛ اما یک سری معایب هم دارند. پیچ ام دی اف زمانی که فشار زیادی روی آن بیاید نمی تواند مقاومت بالایی داشته باشد و میکشند. شکنندگی این پیچ سبب شده تا در فشارهای کم استفاده شود و اگر نجار بخواهید محصولی را تولید کند که فشار روی آن زیاد است به سراغ پیچ فولادی برود؛ چون این پیچ مقاومتش بیشتر از پیچ ام دی اف است و می تواند روی کارهای سنگین دوام بالاتری داشته باشد.
انواع پیچ خودکار یا چوب
پیچ خودکار را اگر بخواهیم از نظر رزوه تقسیم کنید باید به دو مدل رولد و کات طبقه بندی شود. پیچ کات جزء مدل های قدیمی این مدل پیچ است و رزوه های آن اندازه کوچکتری دارند که با قطر پیچ کاملا یکی می باشند. از طرفی پیچ خودکار رولد که آن را پیچ مدرن هم می نامند؛ ویژگی های متفاوت تری نسبت به پیچ کات دارد.
پیچ رولد مقامتش بیشتر است و رزوه های آن پهن تر هستند و همین سبب می شود که دوام آن بالاتر باشد. برای سازه هایی که که سبک هستند می توانید از پیچ ام دی اف استفاده کنید که از کربن استیل ساخته می شوند؛ اما اگر سازه محکم تر شود شما باید به سراغ پیچ های متفاوت تری بروید به خصوص اگر بخواهید محصولات چوب های راش را بهم وصل کنید؛ چون که پیچ ام دی اف برای آن ها مناسب نیست و ممکن است آن ها را بشکند.
پیچ سرتخت
DIN:963
GRD:304
پیچ سر تخت به آنهایی گفته می شود که گلشان بصورت سرتخت و در انتهای رزوه ی آن مته وجود دارد.
از این نوع پیچ ها برای سوراخ کردن محل مورد نظر بدون نیاز به مته استفاده می شود.
جنس
عمدتاً پیچ سرتخت مته ای از جنس آهن، فولاد و یا استیل اصل ساخته می شود. که در جهت افزایش میزان سختی و استحکام ، آن را در قالب گالوانیزه سرد و گرم مطابق استاندارد های جهانی iso ساخته و به بازار عرضه می کنند.
گل آن پیچ گوشتی خود است و سر تخت آن نیازی به تعبیه واشرهای مختلف ندارد.
عمدتاً یکی از کشورهای سازنده آن کشور تایوان است. که انواع و متریال های متنوع این قطعه را در نهایت کیفیت و زیبایی تولید و به بازارهای جهانی عرضه می کند.
آلیاژ
میزان آلیاژ به کار رفته در تولید این قطعه از مرغوبیت بالایی برخوردار است. از این رو می توان گفت در مقایسه با دیگر محصولات مشابه تولید شده از میزان دوام و طول عمر بسیار بالا و همچنین سختی و مقاومت زیادی برخوردار است.
موارد استفاده
علاوه بر این که از استحکام و مقاومت قابل ملاحظه ای برخوردار است از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه نیز است.
به طور عمده از آنها در نفوذ کردن مکان هایی که از میزان سختی کمتری برخوردار باشند مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله موارد کاربردی پیچ سرتخت سرمته می توان به صنایع چوبی اشاره نمود که در جهت بستن و محکم نمودن قطعات مورد نظر آن استفاده می شود.
استاندارد پیچ سرتخت
پیچ سر تخت مته ای بر اساس استاندارد های مشخص شده و تعریف شدهdin7534 که معادل iso1584 تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی های بارز پیچ سرتخت
- ساخته شده از جنس های مرغوب و با کیفیت.
- دارای رزوه های بسیار تیز و مناسب
- قابلیت و کارایی عالی در جهت اتصال سریع نقاط مختلف
- نصب و راه اندازی مقرون به صرفه
- دارای طول و قطرهای مناسب
- تعبیه شدن یک عدد مته با قطر مناسب در انتهای پیچ سرتخت سرمته
پیچ خشکه در گروه تدارکات صنعتی روشن با تعداد و ابعاد مختلف و با کیفیت بالا عرضه می گردد.
تدارکات صنعتی روشن فروشگاه آنلاین پیچ و مهره است که در آن هر نوع پیچ و مهره و واشر موجود است.
و شما عزیزان می توانید در کمترین زمان ممکن آن ها را تهیه نمایید.
همچنین سر پیچ هم با توجه به کاربرد طبقه بندی می شود برخی از آنها عبارتند از:
سر مخفی
اینو سر پیچ تخت بوده و به صورت کامل در ردی کار یکپارچه و صاف می شود.
سر نیمه گرد
استفاده آنها سطح صاف نیاز نداشته انواع سرگرد واشردار بوده که جهت وصل کردن ورقه های فلزی مورد استفاده قرار میگیرند.
سر ذوزنقه ای
این نوع پیچ سطح حمل کننده پیچ را بالا میبرد. همچنین سر های نوع شش گوش هم از دیگر مدل های سر پیچ می باشد.
انواع پیچ های سر تخت
پیچهای سر تخت (Flathead Screws) یکی از انواع متداول پیچها هستند که دارای سر تخت و صاف هستند. این نوع پیچها به عنوان یک پیچ با سری تخت و بدنه استوانهای کاربرد دارند. در زیر تعدادی از انواع پیچهای سر تخت را برای شما آوردهام:
- پیچ تخت معمولی (Regular Flathead Screw): این نوع پیچ دارای سر تخت با شکل متساویالضلع یا مستطیلی است که برای باز و بسته کردن از یک متهگرد یا یک کلید سوزنی استفاده میشود. این پیچها معمولاً در اتصالات عمومی و کاربردهای مختلف به کار میروند.
- پیچ تخت با کشش (Countersunk Flathead Screw): این پیچها دارای سر تخت هستند که با سطح بیرونی سطح مواد تراز شده و به طور کامل در مواد فرو میرود. این نوع پیچها برای اتصالاتی که نیاز به سطح برتر دارند و تاج پیچ نباید بیرونی باشد مناسب هستند.
- پیچ تخت با جک (Flathead Jack Screw): این پیچها دارای سر تخت با جک در وسط هستند. این نوع پیچها برای اتصالاتی که نیاز به تنظیم طول دارند و قابلیت تغییر طول پیچ در طول زمان مهم است، استفاده میشوند.
- پیچ تخت پنل (Panel Flathead Screw): این پیچها دارای سر تخت با لبههای گرد شده هستند که در اتصالات پنلها به کار میروند تا سطح پیچ به پنل نزدیکتر باشد و به طور صاف بر روی پنل قرار گیرد.
- پیچ تخت ویژه الکترونیک (Electronic Flathead Screw): این نوع پیچها معمولاً در تعمیرات الکترونیکی و دستگاههای الکترونیکی به کار میروند. طراحی آنها باعث میشود که ابزارهای خاصی مانند کلیدهای پیچگوشتی فیلیپس یا متههای آیالت بتوانند با آنها کار کنند.
توجه داشته باشید که هر نوع پیچ تخت ممکن است در اندازهها و مشخصات مختلفی وجود داشته باشد که بسته به نیاز و کاربرد مشخص شده توسط تولید کننده یا طراح مورد استفاده قرار میگیرد.
پیچ چوب
جزء نوع پر استفاده می باشند. نیمه شیار و دارای شیار بزرگ با بعد کثیر بوده که جهت اتصال چوب های گوناگونی مانند ام دی اف، فایبر گلاس و سایر چوب ها به کار می رود. قسمتی که فاقد شیار است جهت سر خوردن به درون شی بالایی می باشد. معمولا سر پیچ در این نوع پیچ ها گرد و بیضی است، همچنین رنگ آن ها نقره ای یا زرد شامل محافظ استیل می باشد بعلاوه باید استاندارد تعیین شده را دارا باشند.
پیچ نوک بر
مشابه پیچ ماشین بوده در قسمت سرشان یک برش وجود دارد و معمولا در محل هایی که نصب پیچ انرژی زیادی نیاز دارد استفاده می شود.
پیچ فلز
این پیچ ها جهت وصل کردن آلیاژها ورق های آلیاژی و گاهی پلاستیک و و چوب استفاده می گردد. همچنین جهت وصل کردن فلز به چوب کاربرد زیادی دارد به دلیل اینکه این نوع پیچ ها دارای شیارهای ریز با بعد های کم و ارتفاع پایه پیچ دارد. همچنین در مدلهایی چون دوسو، چهارسو واشردار در بازارها وجود دارند
پیچ نوک مته ای
مشابه مدل پیچ فلز بود که سر آنها به شکل مته است تا زمان ایجاد حفره مسیر را به راحتی پیدا کند جنس آن استیل و در مارک های پوشش زینک موجود هستند، سر آن ها شش گوش و در شکل های واشردار استفاده می شوند و باید معیار تعیین شده را داشته باشد.
پیچ شش گوش
این نوع پیچ ها در مقایسه با سایه استفاده بیشتری دارند سر آنها به صورت شش ضلعی بوده و جهت بستن یا باز کردن آن از آچار کمک می گیرند. همچنین به صورت بسیار کامل و نیمه شیار استفاده می شوند در بعضی از مدل های آن محافظت خشک، استیل و یا گالوانیزه به کار برده نمی شود.
پیچ بار
یک نوع دیگر پیچ وجود دارد که به دلیل تحرک و جنبش لرزش به وجود می آید و ممکن است که پیچ از محل خود بیرون بزند به کار برده می شود که به آن بار می گویند. این نوع پیچ دارای یک سر نیم دایره بوده و در قسمت زیرین آن از داخل یک قسمت مربعی است که تماماً در محل فرو رفته تا هنگام لرزش پیچ باز نگردد.
پیچ لگ:
شکل ظاهری آن مشابه پیچ چوب میباشد اما سر آن شش یا چهار گوش است، و در آخر به صورت استوانه ای شیار گردیده. این نوع پیچ جهت فلز های دارای پایه که نصب پیچ انرژی زیادی می طلبد، همچنین در صنعت های عمرانی و چوبی استفاده می شود.
پیچ آلن
نوعی دیگر از پیچ است که سر آن ششگانه بوده و جهت مستند یا باز کردن آن باید آچار آلن در اختیار داشت . همچنین باید طبق معیار تعیین شده باشند به علاوه پیچ های نوع مغزی نیز جهت مستحکم کردن سطح های گوناگون به کار می روند و اصولاً به شکل آلن ساخته می شوند.
پیچ چشمی
این نوع پیچ زمانی استفاده می شود که پیچ تحت فشار کسی و زاویه دار نمی باشد و دارای یک پیچ در حلقه ای است. همچنین در برخی موارد با مهره به کار میروند و از آن جهت تکیه در کار استفاده می شود علاوه یک نوع پیچ چشمی وجود دارد شامل نوک برنده خودکار بوده و نقش تکیه را در عمل ایفا می کند.
پیچ آسانسوری
به آن پیچ بالابر نیز می گویند که جهت پیوند سطح های ملایم و پلاستیک مانند استفاده می شوند. سر این نوع پیچ ها ضخیم و تخت بوده و ساقه آن نیز عریض و چهار گوش می باشد. همچنین به خاطر این که حین کار دوران نداشته باشند بعضی از مدل های آن مثلثی هستند. مزیت سر تخت بودن آن ها این است که بعد از بستن می توان آن را سوهان نمود تا صاف و یکدست شود.
کاربرد پیچ چهار سوی تخت
جهت پیوند میان دو شی یا وسیله به کار میرود برای این کار باید از قبل حفره ایجاد گردد و پیچ در آن جای گیرد این نوع پیچ ها اصولاً با مهره به کار میروند و در برابر نواحی دارای رطوبت و خورندگی استقامت زیادی دارد و پیچ سر تخت بالدار یکی از انواع این نوع پیچ می باشد.
کاربرد پیچ دوسوی سر تخت
پیچ دو سوی یکی از انواع پیچ های است که به خاطر سر صاف و داشتن دو شکاف سر تخت دو سو نامیده میشود و کاربرد پیچ دو سو سر تخت نیز مانند دیگر انواع پیچ های سرتخت کارایی مخصوص به خود را دارد و بیشتر در سطح های یکدست و روان کارایی دارد.
پیچ آلن سر تخت
پیچ های آلنی در چند نوع متفاوت مثل استیل ، فولادی ،مغزی و تولید میشود؛ که هر یک از آنها برای هدفی متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند و یکی از انواع آن همان پیچ آلن سرتخت میباشد که به خاطر صاف بودن سر آن به این اسم نام گذاری شدهاند و برای سطح هایی که باید یکدست باشد از آن استفاده میکنند .مقاومت پایینی داشته و برای به کارگیری آن وجود آچار آلنی ضروری است.
پیچ نوک مته سر تخت
پیچ هایی هستند که گل آنها سر تخت است و در آخر شیار پیچ مدت قرار دارد که جهت ایجاد حفره در محل مدنظر بدون وجود مته مورد استفاده قرار می گیرد، و نقش اساسی را در پیچ های نوک مته سرتخت دارد این نوع پیچ ها شبیه به پیچ های خودکار هستند فقط در آخر شیار پیچ های خودکار مته ای وجود نداشته و آخر آن تیز است.
از نظر کاربرد نیز شبیه یکدیگرند با این اختلاف که در به کارگیری پیچ های خودکار اول باید سطح مورد نظر را با کمک مته سوراخ کرد اما پیچ های نوک مته ای خود قابلیت این کار را دارد و به آسانی در چوب نیز قابل استفاده می باشد و جنس آن از فولاد و استیل است.
پیچ سرمته تخت
این نوع پیچ با سایر پیچ ها هم از نظر ظاهر و هم از لحاظ استفاده و خصوصیات متفاوت است در سالهای گذشته موارد مصرف زیادی داشته است و از آن اصولاً جهت متصل کردن ورق های گالوانیزه به یکدیگر استفاده می کنند، و در اندازههای گوناگون ساخته و به بازار عرضه می شود مهره یک دایره ای شکل و چند زاویه میباشد.
در حفره آن شیارهای وجود دارد یک ماده امدادی برای آن به حساب می آید. پیچ ها به وسیله مهره های سفت و در مدار گردش خود بسته میشود جنس پیچ سر مته آهن و استیل است و دارای انواع مختلفی می باشد که پیچ سرمته ای تخت یکی
از این انواع است که این نوع برای مورد هایی که می خواهیم گل پیچ از محل مورد نظر خارج نشود کاربرد دارد و در سایزها و قطر های گوناگونی موجود می باشد. قیمت پیچ سرمته ای تخت مثل همه ی قطعات فلزی با توجه به فاکتورهای خاصی مشخص می شود و قیمت معینی ندارد و به موارد متفاوتی وابسته است.
با اهمیت ترین آن اندازه پیچ ،کیفیت ،مارک ،جنس و شرکت تولید کننده است که در این میان اندازه پیچ نسبت به سایر موارد ذکر شده در قیمت پیچ سرمته تخت اثر گذاری بیشتری دارد و خوب است که از فروشگاه های معتبر اقدام به خرید آن نمایید.
قیمت پیچ سر تخت
موارد زیادی در قیمت پیچ سر تخت تاثیرگذار است که به شرح زیر می باشد :
- با توجه به وضعیت آن می تواند آلومینیومی، مسی، استیل، آهنی و غیره باشد که هر یک از آنها کیفیت مخصوص به خود را دارد.
- ابعاد: دارای عناصری چون ضخامت پیچ، بلندی،گل پیچ و شیار است که این نیز در قیمت پیچ سر تخت اثرگذار می باشد.
- پوشش پیچ: بد از ساخت آنها با توجه به محلی که قرار است استفاده شود آنها را پوشش دهی می کنند. پوشش ها نیز در گونه های متفاوت موجود هستند که نوع گالوانیزه کاربرد بیشتری دارد.
البته مدل های پوشش آبکاری و تفلون نیز در صنایع پتروشیمی به وفور استفاده می گردد. موارد گفته شده نقش مهم در مشخص کردن قیمت پیچ و مهره ها دارند اما امکان دارد که پیچ و مهره از مدل ویژهای باشد که طبق معیارهای فعلی نباشد در اینجا باید طرح تحقیق با مقدار استقامت آن برای سفارش تولید عرضه شود.
بطور کلی خرید پیچ سر تخت و همچنین فروش پیچ سرتخت توسط شرکت ها و نمایندگی های مختلفی در شهرهای گوناگون انجام میشود در زمان خرید پیچ های سر تخت باید به نکات مهمی اشاره نمود تا یک خرید مطمئن داشت .فروش پیچ سرتخت هم با روش های اینترنتی، حضوری و مستقیم از کارخانه انجام میگیرد که اشخاص میتوانند یکی از این راهها را انتخاب نموده و خرید خود را انجام دهند.
جزییات پیچ سرتخت
پیچ سرتخت در واقع نوعی پیچ خزینه است که در گرید های مختلف فولادی و استیل و با دنده های اینچی و میلیمتری بصورت دنده ریز و دنده درشت تولید می شود. پیچ سرتخت خزینه طبق استاندارد که بیانگر قطر بیرون از آن، زاویه انحنای کف گل، معمولا قطر گل پیچ به قطر کلی، میزان نفوذ و ابعاد نفوذ آچار آلن طراحی و تولید می شود. پیچ سرتخت در گرید های فولادی اغلب خشکه 8.8 و 12.0 و اغلب بصورت نیم دنده و همچنین در گرید های مختلف پیچ استیل تولید و عرضه می شود.
پیچ سرتخت در سایز های 5 الی 18 میلیمتر دارای حداکثر میزان کاربری بوده و پس از اتصال بصورت کامل بر روی سطح کار می نشیند.
ویژگی و مشخصات فنی پیچ سرتخت
پیچ سرتخت دارای بدنهای فلزی با رزوههای متوالی میباشد که با استفاده از آچار آلن شماره 6 باز و بسته میشود. به طور کلی این نوع پیچ آلن دارای مشخصات فنی به شرح زیر میباشد.
- طول پیچ: 30 میلیمتر
- طول رزوه: 23 میلیمتر
- قطر پیچ: 10 میلیمتر
- وزن هر عدد: 19.5 گرم
- آچار آلن مناسب باز و بسته کردن: آلن شماره 6
- قابل استفاده با روپیچ توپیچ و مهره چوب خاردار
خرید پیچ سر تخت گروه تدارکات صنعتی روشن
برخلاف تصور بسیاری از افراد که گمان می کنند پیچها نقش کم اهمیت و جزئی در زندگی دارند این صنعت جزء صنایع مهم و اساسی به شمار می رود و عدم وجود آن آسیب های وسیعی به برنامه انواع صنایع با رد می کند چنانچه که این صنایع مورد بی توجهی قرار بگیرند و تعطیلی آنها حتمی است. کاربرد آنها مختص صنعت های ویژه ای نیست و هر صنعتی که مشاهده کنید و در پای پیچ در آن موجود است.
خرید یا سفارش پیچ سرتخت یا دیگر پیچ و مهرها های گروه تدارکات صنعتی روشن
- پیچ و مهره ماشینی رزوه دار
- پیچ و مهره شش گوش
- پیچ و مهره ماشینی
- پیچ ام دی اف MDF
- پیچ سرتخت
- استاد بولت
- رول بولت
- پیچ خودکار
- پیچ آلن
- پیچ HV
خرید، پرداخت، دریافت (ارسال به سراسر ایران)
چرا پیش از خرید تماس بگیریم ؟
به دلیل نوسانات بازار یا موجودیت جنس های داخل انبار ممکن است بعد از سفارش با تغییر قیمت یا عدم موجودی محصول پیچ و مهره رو به رو شوید. لذا در صورتی که نیاز به خرید عمده دارید پیشنهاد می شود پیش از اقدام به ثبت سفارش خود حتما با شماره های درج شده در سایت نویان پیچ تماس حاصل فرمایید.
برای خرید پیچ و مهره میتوانید همواره محصول خود را مستقیما خرید کرده و یا جهت استعلام قیمت و مشاوره در انتخاب پیچ کاربردی مناسب پروژه تان با شمارهای زیر تماس بگیرید.
پیچ گل کوتاه
DIN:7985
GRD :304
پیچ مغزی دو سو
پیچ مغزی دو سو نوک تیز
مشخصات کامل پیچ مغزی دو سو
پیچ مغزی دو سو در دسته پیچهای هم سطح قرار میگیرد و در مکانهایی که نیاز به هم سطح بودن قطعه است، کاربرد دارد. این پیچ استوانهای تمام رزوه است و برای باز کردن آن از پیچ گوشتی 2 سو استفاده میکنند. پیچ مغزی دوسو به دلیل نداشتن گل پیچ، به طور کامل در قطعه فرو رفته و هیچ برآمدگی در سطح ایجاد نمیکند. این پیچ کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. همچنین با توجه به محل استفاده، در جنسها و گریدهای مختلف تولید و عرضه میشود.
کاربرد پیچ مغزی دو سو
استفاده از قطعات محکم با مقاومت بالا، امری ضروری در صنایع است. از آنجایی که اکثر قطعات صنعتی با پیچ و مهره به هم متصل میشوند، انتخاب پیچ و مهره مناسب اهمیت زیادی دارد. یکی از پیچهای مستحکم، پیچ مغزی دو سو است که در سایزهای M3 تا M10 تولید میشود. از مهمترین کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اگر امکان دسترسی به محل مورد نیاز برای بستن پیچ وجود نداشته باشد، از پیچ مغزی استفاده میکنند. چرا که این پیچ علاوه بر داشتن مقاومت و استحکام بالا، امکان استفاده در شرایطی که دسترسی دشوار است را نیز فراهم میکند.
- در تجهیزات صنعتی، پیچهای زیادی در قسمتهای مختلف استفاده میشود. برای اینکه وزن آنها تاثیر کمی در عملکرد دستگاه داشته باشد، تا جای ممکن باید تعداد و وزن پیچها را کاهش دهند. به همین دلیل سازندگان این تجهیزات ترجیح میدهند از پیچهای مغزی استفاده کنند. چرا که با داشتن وزن و اندازه کم، مقاومت سایر پیچها را دارند.
جنس، پوشش و گرید پیچ مغزی دو سو
در تولید پیچ از متریالهای مختلفی همچون آهن، فولاد، آلومینیوم و حتی پلاستیک استفاده میکنند. هر کدام از این متریالها، مقاومت و کارایی متفاوتی دارند. همچنین برخی از آنها دارای گریدهای مختلفی نیز هستند. جنس و گرید، نقش تعیین کنندهای در مقاومت، استقامت و خوردگی پیچ دارد.
برخی از متریالهای پیچ مغزی دو سو عبارتند از:
- استیل: این متریال از ترکیب فولاد کم کربن با کروم تولید میشود. از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی اشاره کرد. اما به دلیل کم بودن میزان کربن، قابلیت سختکاری و حرارتی پایینی دارد. استیل 304، 316 و 410 برخی از گریدهای این متریال هستند.
- فولاد: فولاد یا همان خشکه، پرمصرفترین متریال در صنعت است. این متریال هم به صورت سیاه و هم به صورت آبکاری شده تولید میشود. پیچهای فولادی در سیستم بینالمللی در کلاسهای 8.8، 10.9 و 12.9 وجود دارند. از جمله پوششهای آن نیز میتوان به گالوانیزه، روی، کروم و نیکل اشاره کرد.
- آهن: متریال آهن معمولا در گریدهای 4.6 و 5.6 تولید میشود. از جنس آهن معمولا در صنایع سبک و کاربریهای عمومی استفاده میکنند. وجود میزان کربن پایین، باعث خم شدن آن در مقابل نیروهای زیاد میشود.
- تیتانیوم: پیچهای ساخته شده از تیتانیوم، بسیار مقاوم هستند. اما هزینه ساخت آنها بالا است.
راهنمای ثبت سفارش و خرید پیچ مغزی دو سو
پیچ مغزی دو سو دارای متریالها و اندازههای مختلف است. به همین دلیل اگر در انتخاب آن نیاز به کمک دارید، با کارشناسان ما در گروه تدارکات صنعتی روشن تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار دهند. بعد از آن میتوانید قیمت را استعلام کرده و سفارش خود را ثبت نمایید.
پیچ چشمی(Eye Bolt)
پیچ چشمی(Eye Bolt)
قلاب دینام نری
قلاب دینام مادگی
در دنیای ماشین آلات سنگین و عملیات صنعتی، هر جزء نقش مهمی در تضمین ایمنی و کارایی دارد. یکی از قهرمانان گمنام این دامنه **قلاب دینام مادگی** است. این دستگاههای به ظاهر کوچک و در عین حال قوی در تسهیل کاربردهای مختلف بلند کردن و دکلکاری بسیار مفید هستند.
قلاب دینام مادگی که به عنوان پیچ های چشمی نیز شناخته می شوند، بست های تخصصی با حلقه دایره ای برجسته یا “چشم” در بالا هستند. این طراحی به آنها اجازه می دهد تا به راحتی به تجهیزات دکلینگ مانند قلاب، کابل یا زنجیر متصل شوند. انتهای رزوه دار مهره چشمی اتصال ایمن به بار یا سازه در حال بلند شدن را تضمین می کند.
کاربرد قلاب دینام مادگی
- در صنعت ساختمان، قلاب دینام مادگی قهرمانان گمنام هستند. آنها برای ایمن سازی بارهای سنگین در حین ساخت و ساز و پروژه های ساختمانی استفاده می شوند. این مهره ها چه بالا بردن تیرهای فولادی، چه محکم کردن قالب های بتنی و چه ماشین آلات بالابر، اتصال ایمن و قابل اعتماد را تضمین می کنند.
- صنایع دریایی برای مقاومت در برابر خوردگی و دوام به شدت به آجیل لیفتینگ متکی است. آنها برای کاربردهای مختلف، از ایمن سازی محموله در کشتی ها تا بالا بردن تجهیزات بر روی سکوهای دریایی استفاده می شوند. توانایی آنها در مقاومت در برابر محیط های خشن دریایی آنها را ارزشمند می کند.
- در دنیای کشاورزی، قلاب دینام مادگی نقش حیاتی در عملکرد ماشین آلات کشاورزی دارد. از آنها برای اتصال و ایمن سازی قطعات استفاده می شود و از عملکرد روان و کارآمد تجهیزات اطمینان می دهد.
قلاب دینام عبارت است از متعلفاتی که برای نصب دائمی بر روی تجهیزات مزتبط با بار برداری و جایجایی مورد استفاده قرار میگرند. قلاب دینام از نظر ظاهری و ساختاری دارای یک حلقه بسته چشمی در یک انتها و در انتهای دیگر به صورت یک پیچ میباشد که بسته به نوع نیاز ما مورد استفاده قرار میگیرند.
این نوع قلاب معمولا به دلیل اهمیت بالایی که در صنعت باربری دارند از جنس با کیفیت و مرغوب استفاده میشوند و استاندارد های لازم بر روی آن ها اعمال میگردد.
برای استعلام قیمت و خرید این محصول با تدارکات صنعتی روشن تماس بگیرید.